‘Ready to process data’ als oplossing voor de digitale uitdaging van Fugro!

Bent jij als (eind)verantwoordelijke op zoek naar nieuwe business modellen als gevolg van de marktveranderingen die wordt veroorzaakt door de digitale transformatie? Ben jij ook op zoek naar nieuwe strategieën en wil je meer weten hoe om te gaan met de 17 SDGs (create a livable world)? Ben je (eind)verantwoordelijk voor de productiviteit van je mensen en processen?

Dan weet je hoe complex integraal samenwerken in de KETEN en ECO-systemen (hierna KETEN) is. Een aaneenschakeling van key business partners, aandeelhouders, de (eind)klant maar ook de (toe)leverancier, een kennisinstelling, een (semi)overheidsorgaan, een vastgoed ontwikkelaar, een hoofdaannemer, een installateur, groothandelaren en derden maken onderdeel uit van de KETEN. Je zorgt dat je klanten goed bediend worden en dat je medewerkers correct in het primaire proces werken zodat de eindklant (opdrachtgever of bewoner) tevreden is. Als je klanten problemen ondervinden kan dit grote gevolgen voor u hebben. Zoals imago schade, verborgen risico’s, besluitvorming op basis van verkeerde uitgangspunten, minder motivatie in de samenwerking, en minder groei van uw bedrijf omdat producten&services niet meer voldoen aan de huidige vraag uit de markt. En je bent verantwoordelijk voor de continuïteit van het bedrijf en het vinden van een goede oplossing (relevantie). En dat is vaak lastig. Omdat niet duidelijk is waar het probleem precies zit.

Waarom samen werken in de KETEN?

Eerst belangrijke vraag is: waarom wil ik samenwerken met strategische partners? Tweede vraag is: met wie wil ik samenwerken in de keten? Derde vraag is: hoe maak ik als organisatie een keten? Hierbij gaat het om ‘wat doe ik zelf en wat kan ik uitbesteden? Ten vierde: hoe plan en bestuur ik de keten? Dit is heel belangrijk vanwege de langere levensloop van producten, nieuwe services, de globalisering en de toenemende complexiteit. Te vijfde: met welke ICT bestuur ik de keten? Hierbij kan de organisatie besluiten om de hele ICT van de keten uit te besteden. Ten slotte, met welke medewerkers en competenties ga ik de keten managen? Hierbij gaat het om de mensen die ik nodig heb, de overlegstructuren met leveranciers et cetera.Voldoet mijn product nog aan de vraag? Komt informatie van kantoor terug in de projecten? Worden instructies van kantoor wel goed overgebracht? Welke processen werken niet (meer) efficient? Welke medewerker moet beter presteren?

5-Krachtenveld methodiek & Samenwerkingsthermometer!

DIO hanteert de zelf ontwikkelde 5-krachtenveld methodiek (tool) waarbij de KETEN binnen en buiten de organisatie inzichtelijk wordt gemaakt. Al binnen een (halve)dag is objectief gemeten waar de obstakels en de uitdagingen zitten. Zo weet je precies wat je moet oplossen en kun je dat onderbouwen met feiten. Dit doet DIO al jaren voor MKB/MKB+ en grote organisaties met grote belangen. Hoe we dit doen leggen wij graag aan uit onder het genot van een kopje koffie.

21ste eeuw!

In de 21ste eeuw is de nieuwe economie belicht vanuit een economisch, een ecologisch, een sociaal en een technologisch perspectief. We zijn al aan het werk met andere visies op het zaken doen! We hebben met z’n allen vooral geleerd ons te richten op doelstellingen. Maar bij sociale innovatie gaat het om met passie dingen te veranderen met een duidelijke visie voor ogen op de ontwikkeling van je bedrijf binnen de KETEN!

Eindklant centraal!

DIO bekijkt de organisatie vanuit het perspectief van de (eind)klant (OG en gebruiker) en de medewerkers. De klant ervaart alleen de voorkant van het systeem. En de medewerker ervaart het bedrijf vanuit zijn eigen perspectief. Het gaat bijvoorbeeld om een klant die wordt geconfronteerd met een te late oplevering of het gaat om een klant die te lang op gegevens heeft moet wachten. Of medewerkers die tijdverliezen omdat het werk niet goed is afgestemd aan het einde van de dag. Of om een uitvoerder van de hoofdaannemer die vindt dat de uitvoerder van de onderaannemer de coördinatie op het werk niet goed begeleidt en zijn voormannen niet de juiste instructies van het werk heeft verteld. Of een voorman die vindt dat zijn uitvoerder niet een juiste planning heeft gedeeld. Of het gaat om de ervaring van de eindklant. Achter de eindklant gaat een hele KETEN schuil. Met onze innovatieve oplossingen simuleren wij de inzet van medewerkers (gedrag) en de handelingen die ze verrichten. Wij maken inzichtelijk (meten) hoe goed de processen werken. Ook meten wij hoe tevreden je (eind)klant is. De 5-krachtenveld methodiek vindt plaats op kantoor of bij DIO in Amsterdam. Ook de samenwerkingsthermometer wordt ingezet. Deze meting wordt digitaal verstuurd aan elke medewerker en kan desgewenst anoniem worden ingestuurd. Zo meet DIO op verschillende locaties in de KETEN indien je dit wenst.

Meetbaar en objectief!

DIO maakt de ervaringen van de (eind)klant en medewerker objectief. Hoe tevreden is de eind(klant) nou werkelijk? Zijn producten verouderd? Hoe komen wij naar een service gerichte organisatie toe? Hoe snel kunnen medewerkers de handelingen verrichten in het primaire proces? Hoe werken huidige processen? Hoe is het met de kwaliteit van het werk gesteld? Welke problemen veroorzaken de vertragingen? En is je organisatie ingericht op de toekomst? Hoe is het met de continuïteit gesteld van uw bedrijf? Op overzichtelijke wijze worden de knelpunten zichtbaar genoteerd en wat daar achter zit. Vervolgens heeft DIO een ruimte keuze voor een snelle oplossing. Als het nodig is helpen wij je op weg met een onafhankelijk advies. Ons systeem en een van onze Lectoren en trainers kan je steeds helpen bij de monitoring om te zien of de gekozen oplossing werkt en effect heeft. Daarmee voorkomen we nieuwe problemen. De objectieve metingen maken het ook gemakkelijker voor je om de gesprekken aan te gaan met je medewerkers en je strategische samenwerkingspartijen in de KETEN. Die kunnen niet mee doen aan de blame game door naar elkaar te wijzen of te verschuilen achter technische verhalen. Zo maakt DIO complexe KETENS weer beheersbaar!! 

Leave A Comment